Съседка поглежда какво е изхвърлено през остъклението на терасата от петия етаж пред блока
АВТОРЪТ

Братът на застреляната Нина изхвърли дрехите на убиеца й от 5-я етаж

Ели Крумова - четвъртък, 15-02-2018 - 11:08

Стъклото на терасата потрошено, пред блока кашон с черно мъжко яке и ботуши

Братът на убитата в курорта „Пампорово” от приятеля си музикант Антон Бояджийски Николина Попова – Георги, полудял от мъка, щом разбрал за смъртта на по-малката си сестра. В деня, в който му било съобщено как е загинала тя, той натъпкал палто и ботуши на убиеца Антон Бояджийски в кашон и го изхвърлил с всичка сила през терасата от петия етаж, като така строшил остъклението й. От другата страна на блока лежи изхвърлено и друго черно палто на музиканта, а целият тротоар пред входа е осеян с натрошени стъкла, видя екипът на Агенция Монитор.

Целият тротоар пред блока е осеян в стъкла

41-годишната Нина и със 7 години по-големият от нея Антон живеели заедно от 5-6 години в семейното жилище на жената на ул. „Вук Караджич” в пловдивския район „Северен”. Заедно с тях двамата живеели 19-годишната дъщеря на Нина – Цветелина и братът на убитата Георги. Апартаментът останал за брата и сестрата, след като преди години родителите им се пенсионирали и заминали да живеят в близко до Пловдив село.

От другата страна на тротоара пред блока е изхвърлено и черно палто, което вероятно също е било на музиканта

„Георги снощи (б.р. на 14 февруари вечерта) пощуря. Тъмно беше, около 18-19 часа, когато чухме да се троши стъкло и Георги започна да му изхвърля дрехите от петия етаж направо през стъклото”, разказа през сълзи съседката Кунка Гавазова. Тя не може да прежали Нина и защото младата жена й е израснала пред очите. „Дойдоха в този блок родителите й преди 41 години. Нина беше бебе. Пред очите ми израсна това момиче. И хубава, и умна, и винаги лъчезарна. Ще ти се усмихне, ще поздрави. На никой лошо не каза никога”, плаче Кунка. Тя виждала по-често Антон и Николина през лятото. Двамата сядали на пейката в горещите вечери, а когато излизали от блока, все се държали за ръце.

Потрошеното остъкление на терасата

Така съседите останали с впечатлението, че Нина, по професия банкерка и Тони, който е бил рокаджия, много се обичали. Не чували скандали от апартамента им на петия етаж. „В панелен блок всичко се чува, но от тях никога не сме чули викове и скандали. Разбираха се и затова за нас е необяснимо това убийство и самоубийство”, обсъждат трагедията и други комшийки. Според тях най-вероятно Антон, когото не познавали така добре, както Нина, нещо е превъртял, за да й посегне.

Съседката Кунка Гавазова плаче за убитата Нина, която познава от бебе

„Много се обичаха. Всяка сутрин той я караше на работа с нейната кола и после се прибираше. Имаха кученце – пекинез, той го разхождаше”, разказват комшиите. Преди 2-3 месеца Антон сменил старото си ауди с по-ново, спортен модел, в което в курорта „Пампорово”, били открити телата им. Затова според съседките мъжът не е имал финансови проблеми. „Всяко лято той ходеше да свири по морето. Една година и Нина замина с него, като си намери там работа”, обясняват комшийките.

Колата на Нина – „Рено Клио”, продължава да е паркирана пред блока

Те не знаят дали Нина е искала да се раздели с Антон, който в следобедните часове на 13 февруари, запалил аудито си и отишъл в „Пампорово”, за да празнува с любимата си Свети Валентин. Именно в тази фатална вечер станало непоправимото. Антон имал незаконен „Макаров”, с който стрелял два пъти в гърдите на Нина и един път в главата й, след което се прострелял сам смъртоносно в главата. Според съседите братът на Нина Георги имал здравословни проблеми. По думите им мъжът не работел заради болното си сърце. Преди време се пропил, казват жените. „Но така е, животът като се срине и човек удавя мъката си в алкохола. Та така стана и с Георги. Нина се грижеше и за него, и за дъщеричката си, а сега те двамата остават без закрила”, споделят комшийките с насълзени очи.

 

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.