Казанлък се побратимява с квартал на Сеул

Христо Христов - четвъртък, 18-05-2017 - 15:42

Меморандум за сътрудничество и договор за побратимяване подписват кметът на Казанлък Галина Стоянова и Ра-Джинго, ръководител на квартала Джунгнант-гу в южнокорейската столица Сеул. Церемонията ще стане в петък, когато се открива традиционният фестивал на розата в далечната страна.

В квартала живеят близо 400 000 души от над 10-милионното население на Сеул, предложението за побратимяването е дошло от южнокорейското посолство миналата есен, а решението на казанлъчани да го приемат е от 30 март т.г.

По време на феста в Сеул розопроизводители и фирми от Казанлък ще отворят свой щанд, а танцьори от ансамбъла на оръжейницата „Арсенал“ ще представят фолклорното богатство на България.

Очаква се представителна делегация от Джунгнанг-гу да дойде за 141-то издание на казанлъшките празници на розата, чиято кулминация е на 4 юни .

С южонокорейското столично предградие побратимените с Казанлък градове по света стават 11, най-дълги , още от 1974 г. са връзките с унгарския Надканижа, следвани от руския Толиати и японския Фукуяма.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.