75% от неразработените залежи на петрол и газ в щатите се намират в шелфа в Мексиканския залив и около Аляска.
СНИМКА CDN.THINKPROGRESS.ORG
НА 24 АВГУСТ

САЩ правят търг за участъци за нефт и газ в Мексиканския залив

Агенция Монитор - събота, 23-07-2016 - 17:56

Търг за концесия за добив на нефт и газ в изключителната икономическа зона на САЩ в Мексиканския залив ще бъде проведат на 24 август американските власти. Това се казва в съобщение на Бюрото за контрол и регулация на океанските използването на океанските ресурси.

На аукциона в Нови Орлеан ще бъдат предложени 4399 блока с дълбочина под нивото на морето от 5 до 3340 м. Прогнозите са, че от тях могат да бъдат извлечени 116-200 млн. борела нефт и 15,23 - 26,56 млрд. куб. м природен газ. Това ще бъде 11-и търг в рамките на програмата за усвояване на континенталния шелф на САЩ, разчетена до 2017 г. Приходите за хазната от предишните 10 аукциона възлизат на 3 млрд. долара. Тя предвижда до края на следващата година провеждането на още 4 търга.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.