Експерт: България е безопасна туристическа дестинация

Магдалена Ковачева - вторник, 13-02-2018 - 16:02

България е безопасна туристическа дестинация. Това заяви Том Дженкинс, изпълнителен директор на Европейската туристическа асоциация по време на срещата на министрите на туризма в рамките на българското европредседателство.

„Не знам дали е най-безопасната, но е много безопасна – тази, в която се намираме днес. Положили сме много усилия за това. България е много стабилна – политически и социално като държава в Европа. И смятам, че от година на година привлича все повече туристи“, категоричен бе Дженкинс.

По думите му безопасно място е това където има добри превантивни мерки, анализи и практически решения. „Мога да ви опиша как би изглеждала такава дестинация – където няма велосипеди, няма водни спортове, няма зимни спортове, няма коли, няма животни, няма болници. Такова място може да съществува, но няма да е много забавно да се посети“, уточни Дженкинс.

От своя страна Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България и бивш министър на външните работи, предположи, че подобно място би могло да бъде Антарктида.

Паси отправи и няколко предложения по време на форума, а именно да се поиска от ЕК специализирана бюджетна линия за универсален достъп до Wi-Fi на туристически обекти на територията на ЕС. Изразявайки свое лично мнение, Паси предложи участващите в срещата министри на туризма от ЕС да окуражат своите правителства за това ЕС да покрие вноската на САЩ към ЮНЕСКО, което би било по думите му "изключителна инвестиция в развитието на европейския туризъм и европейската култура". Парите, инвестирани в ЮНЕСКО, се връщат, подчерта Паси. Друго предложение е ЕС да окуражи частни предприемачи да бъдат пуснати дронове над всички обекти на ЮНЕСКО, които дронове да предават в реално време какво се случва.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.