Нашенците рядко оставят повече от 20 лева в кръчмите.
Монитор
По време на дългия уикенд

Харчим най-много за храна

Агенция Монитор - четвъртък, 03-03-2016 - 15:26

Най-много пари по празниците хвърляме за трапезата. Дните около 3 март са силни за музеи и исторически обекти, но въпреки това българинът по традиция оставя спестяванията си в хранителните магазини и ресторанти.

Потърпевши от многото почивни дни остават кварталните заведения в големите градове, които опустяват. Според управител на механа, че оборотът му пада с 50%, тъй като хората се изнасят.

Статистиката отчита, че българинът постепенно развързва кесията. Наблюденията в механата обаче показват, че хората следят внимателно какво поръчват и сметката за вечеря рядко е повече от 20 лева.

Според справка на НАП миналата година за 4-те почивни дни, свързани с националния празник 3 март, сме похарчили над 430 млн. лв. и то само в брой. В тази сума обаче не влизат платените предварително резервации, нито харчовете зад граница, както и плащанията по електронен път, а тенденцията е всяка година оборотите да растат. Сериозните разходи обаче са покрай Великден. Тогава оборотите на търговците надминават дори коледните.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.