Снимки: LG

LG с нова линия роботи

Агенция Монитор - събота, 06-01-2018 - 14:49

LG ще представи най-новата си линия роботи на CES 2018 през следващата седмица в Лас Вегас. За разлика от предходната серия от четири различни робота помощници, представени на шоуто миналата година, модела CLOi се състои от три робота, базиращи се на общ дизайн, създаден за взаимодействие с пътници и клиенти в супермаркети.

На CES 2017 LG показа Airport Guide Robot, Airport Cleaning Robot, Lawn Mowing Robot и Hub Robot. Дори само имената им подсказват, че четирите робота нямат нищо общо по отношение на дизайн и работна среда, въпреки че споделят подобен футуристичен дизайн.
Guide Robot бе създаден да помага на пътниците на летища, докато Cleaning Robot избягва хората, чистейки пода. Роботът Lawn Mowing е за косене на трева, както предполага и името му, а Hub робота обикаля дома и помогна на обитателите да се справят с своите интелигентни устройства.

При линията CLOi и трите робота споделят подобен дизайн с кръгло тяло и кръгъл интерфейс дисплей отгоре, като само програмирането ги отличава един от друг.
Serving Robot е насочен към хотелите и летищата. От съображения за безопасност и икономия, някои летищни ресторанти, след контролните пунктове за сигурност, използват системи със сензорен екран и минимум персонал, за да избегнат ненужни рискове. Serving Robot прави крачка напред, като позволява на ресторантите да доставят храна денонощно без човешка намеса, посредством вградената плъзгаща се табла, от която клиентът може да вземе поръчката си.


Porter Robot разполага с платформа за пренос и е предназначен да носи багажа на гостите на хотели до и от техните стаи намалявайки чакането. Освен това може да се справя с експресно настаняване и напускане на гостите и да обработва техните плащания.


Третият робот, наричан Shopping Cart Robot, е създаден за направен за големи супермаркети и може да следва клиентите, помагайки им да правят своя избор. Робота има вграден баркод скенер за потвърждаване на цените и може да показва целия списък за пазаруване. С помощта на приложение за смартфон, клиентите могат да използват робота, за да им помогне да намерят желания продукт, така че местоположението на някои продукти вече няма да бъде мистерия.

„Като важна част от нашето бъдещо развитие, LG се ангажира да разшири портфолиото си от роботи, които могат да доставят действително, удобство и иновации в живота на нашите клиенти”, казва Рию Хий-юнг, началник отдел интелигентни решения в Home Appliance & Air Solutions Company в LG. „Ще продължим да развиваме широка гама от продукти, като роботи за дома и бизнеса и същевременно търсим нови възможности да допринесем за развитието на роботите.”

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.