Част от ПМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък рухна при изкопни работи за бъдещия Център за природни науки на 22 юни м.г., само по случайност нямаше пострадали ученици и учители, които в този час са били по класните стаи.
Обшината си търси парите чрез адвокати от застрахователите

Възстановяват рухнало школо в Казанлък

Христо Христов - сряда, 22-06-2016 - 11:47

Точно година след като при направа на изкоп рухна част от природоматематическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък започват дейности по възстановяване на сградата.

През средващите два месеца трябва да бъдат извършено конструктивното укрепване на останките от школото, както и тяхното възстановяване.

Успоредно трябва да започне и строителството на новото крило, където ще се помещава бъдещият център за природни науки и школата на физика Тедоси Теодосиев.

От община Казанлък твърдят, че са осигурили средства за възстановяването и новото сторителство от приходите в собствения си бюджет целево от републиканското финансиране.

Междувременно чрез адвокатско дружество са предявани претенции към допусналите рухването на сградата надзорна и строителна компании. Заради аварията през миналата учебна година 580 възпитаници на гимназията се обучаваха на друго място.Над 374 000 лв ще струва възстановяването на разрушената сграда и изграждането на бъсещия център.

При последното си посещение в Казанлък за откриването на новия музей на розата, който беше финансиран от държавата с над 1 млн лв премиерът Бойко Борисов изрично поиска за новата учебна година децата от ПМГ „Викола Обрешков“ да се се върнат в старото си школо.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.