Със седем отстреляни глигана се похвалиха ловците от дружинката с старозагорското село Остра могила

Наследници на Чудомир гръмнали 44 глигана

Христо Христов - неделя, 08-01-2017 - 14:07

С отсрел на 44 диви прасета се похвалиха на финала на сезона за едър дивеч ловците от дружинката в павелбанското село Турия. Наследниците на родения тук писател-народовед Димитър Чорбаджийски – Чудомир приключиха с гонките навръх Ивановден. Единствен късметлия се оказал гостът им Атанас Пъдев, бивш депутат от БСП-Лява България в миналото Народно събрание. С един изстрел от ловния си автомат „Арсенал“, производен в казанлъшката оръжейница политикът нацелил 200-килограмов самец, който му излязал на пусията.

Пъдев се похвали със слуката в социалните мрежи, гледката на окървавеното туловище събра десетки лайкове, но не липсваха и възмутени постове, най-вече от възмутени природолюбителки.

„На който не му харесва – да прескочи снимката. Сложих я за да похваля домакините си от Турия, които не делят авджиите на свои и чужди. В лова няма по-големи и по-малки, там всички сме равни!“, напомни павелбанчанинът, който има зад гърба си 13-годишен стаж по ловните полета. По стара традиция късметлият отнесъл със себе си главата и бивните, останалото билоразпределено по равно между всички от дружинката.

Сред най-запалените авджии в Старозагорска област е световноизвестният кларнетист – виртуоз Иво Папазов – Ибряма, който този сезон се прехвърлил от дружинката на село Богомилово при съседите от Пряпорец. Грип, пипнат по време на тричасовия новогодишен концерт на старозагорския площад не му позволил да излезе в събота и неделя с колегите по хоби,призна той. Въпреки всичко в равносметката си за сезона е записал три точни изстрела, покосила три самеца. Последният бил около 260 кила. Към 30 нереза сложила на сметката си дружинката от Пряпорец.

Тепърва ще се прави точна равносметка на отстреляния едър дивеч, коментираха от старозагорското ловно-рибарско сдружение, в което членуват 1 442 стрелци и въдичари, като сред тях има и 16 представителки на нежната човешка половина.

Този въоръжен полк стопанисва 86 754 хектара, от които 18 879 ха са от горския фонд.

Четирима са дойените в сдружението, които тази година ще честват 88 и 89-и рожден ден. Сред тях един има зад гърба си 65 годишно членство,а миналата пролет сдружението по подобаващ начин отбеляза 120-та си годишнина.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.