Депутатите с 12 дни ваканция за Великден

Агенция Монитор - четвъртък, 05-04-2018 - 14:30

В 12-дневна великденска ваканция излизат депутатите. Днес бе последното заседание на парламента, а следващото е насрочено едва за 18 април.

Всъщност великденската ваканция е една от трите почивки, които депутатите имат по правилника за работа на НС Те почиват през целия месец август, както и по коледните и новогодишните празници.

Преди празниците, депутатите почетоха Великден и възкръсването на Исус Христос с декларации от парламентарната трибуна. Първа тон даде Галя Горанова от ГЕРБ, по думите на която това са дни за равносметка и смирение, които всеки християнин преживява в очакване на Възкресението. Тя припомни ролята на православното християнство в родната история, особено в създаването и съхранението на българската държавност. „За България християнството е повече от религия. То е фундамент на българската национална идентичност, без който българското общество би загубило смисъл и ориентир за съществуването си", изтъкна депутатката. Нека преди светлия празник на Възкресението да си спомним за християнските добродетели на семейните ценности, любовта към ближния, милосърдието и смирениет", заяви Захариева.

Социалистът Васил Антонов също прочете декларация от името на БСП. "Като законотворци и управленци, ние сме избрани да се грижим за хората, а често забравяме същественото - обикновения живот и ходът, който той следва. Игнорираме човешките емоции и чувства. Нещо повече - сякаш имаме имунитет срещу тях", заяви той. "Сега сме в едни от най-важните дни на годината, в които може да се погрижим за душевността си. Това са дните от Страстната седмица, които напомнят за последната от житейския път на Христос на Земята", подчерта Антонов. "Предателствата и продажбите са част от битието ни. Сякаш свикнахме с тях и ги отминаваме с лекота. Днес, Възкресението - житейското и библейското, не е само след смъртта", анализира червеният депутат. "Нека в делниците по-често се обръщаме към тях и ги следваме! Днес живеем в размирен свят", призова Васил Антонов.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.