От началото на годината

Домашен тормоз погубил четири жени

Агенция Монитор - неделя, 06-03-2016 - 16:02

Домашен тормоз и насилие е довел до смъртта на четири жени само от началото на тази година, сочат данните на фондация „Анимус”. Според черната статистиката всяка четвърта дама у нас е яла пердах вкъщи или е била подложена на тормоз. В повечето случаи жените се страхуват да признаят за проблемите си, обясняват експертите. Подобна е историята на една от хилядите млади жени, преживели тормоз. Тя срещнала вече бившия си съпруг преди около 4 години. Тогава дамата не подозирала какъв кошмар ще връхлети живота й. Любовта между двамата горяла в пълна сила, а жената смятала, че е открила мъжа на живота си, който ще й даде закрила и спокойствие. Днес разводът вече е факт. Мъжът има ограничителна заповед и не може да я доближава, съобщава Нова телевизия. По думите на жената обаче, това не му пречи да я заплашва, да търси мъст и да я кара все още да живее в страх.

"Търпях до момента, в който се стреснах за физическото си оцеляване. Той буквално ме доведе до безпомощно състояние", споделя тя.

Данните показват, че всяка четвърта жена в България е била жертва на насилие. Според фондация "Анимус" само от началото на тази година има 4 смъртни случая в следствие на домашно насилие.

В каузата за борбата с домашното насилие деца от столичното 112-то ОУ „Стоян Заимов” изработиха 300 тениски, за да помогнат на жертви на насилие.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.