Пребитата медсестра
"Пирогов"
Направих пълна реконструкция на лицето й

Оперираха битата от дрогиран медсестра в „Пирогов“

Силвия Николова - понеделник, 30-10-2017 - 16:32

Интервенцията е продължиха 1,30 часа, успешна е

Медицинската сестра, която беше пребита от дрогиран пациент късно вечерта в събота в „Пирогов“, беше оперирана, съобщиха от спешната болница.

Лицето и е напълно реконструирано, тъй като е възстановена яблъчната кост и носа.

Операцията е извършена лично от завеждащия Отделението по личево-челюстна хирургия д-р Константин Димов. Самата интервенция е продължила близо 1,30 минути.

Операцията е успешна, пациентката се възстановява нормално, увери д-р Димов.

Жената беше пребита от 18-годишен мъж, настанен в Клиниката по токсикологията заради употреба на марихуана. Нападателят е тренирал бокс и родителите му, които са били с него, са отказали да останат с него като придружители. Мотивът им бил, че го дразнят с присъствието си. Разказали, че той тренира бокс.

След като нокаутирал медицинската сестра и я оставил да лежи с комоцио на земята, дрогираният счупил стъклото на вратата и избягал.

Пострадалата веднага е била настанена в неврохирургията, където са й били направени всички изследвания заради комоциото. Едва след като невролозите се уверили, че няма травми, които да застрашават нейния живот или да доведат до инвалидност, позволили тя да бъде оперирана в отделението по лицево- челюстна хирургия.

Независимо от добрите грижи към пострадалите и вниманието на близки, приятели и колеги медицинската сестра все още е травмирана и уплашена от преживения ужас.

По-късно, след като той бил хоспитализиран и дежурната медицинска сестра влязла в стаята, за да види как се чувства пациентът, той я посрещнал с няколко крушета и я проснал на пода. След като я пребил и я оставя да лежи на пода в безсъзнание, побойникът се опитал да излезе от клиниката. Входът обаче се оказал заключен и той нахлул в болнична стая, където лежала пациентка с опаснна реакция от лекарства. Той настоял да излезе, но като чул, че тя няма ключ от входната врата, започнал да я души. После той потрошил алармата за пожарно известяване и с кроше счупил стъклото на вратата и избягал. По-късно бе открито тялото на починал млад мъж, което отговаря на описанията на побойника.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.