Заради сухото лято

Лозарите очакват по-добра реколта

Агенция Монитор - неделя, 13-08-2017 - 14:42

Очакваме тазгодишната реколта от грозде да е по-добра от миналогодишната. Това каза инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозята и виното , пред "Фокус". „Надявам се тази година да имаме повишение на добивите и прибиране на по-голямо количество грозде, с по-голямо захарно съдържание и по-високо качество в сравнение с миналата година. Тази година ще има повишено търсене както на родните пазари, така и на пазарите извън страната за това, което приберем в повече, преработим като грозде и произведем като вино. Така ще можем да отговорим на очакванията на всички търговци, които са решили да търгуват с българско вино и на консуматорите, които очакват една много добра реколта през настоящата и следващата година“, коментира инж. Коев.

Той припомни, че в края на май в България се е провел Световният конгрес по лозарство и винарство. „София беше домакин на форума. Бяхме посетени от световния елит в науката, в бизнеса, в рекламата и в медиите, занимаващ се с лозарство и винарство. Моите надежди са в тази посока, защото след провеждането на конгреса вече са налице и първите сключени договори с нашите винарски компании. Количествата грозде, които се приберат, от които ще се произведе едно изключително висококачествено вино, са договорирани с нашите партньори било на Запад, било за Руска федерация или Китай“, обясни директорът на ИАЛВ.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.