Още 4 дни да заявим, че ще гласуваме по настоящ адрес

Тихомира Михайлова - вторник, 07-03-2017 - 16:52

Още четири дни ще имат избирателите да кажат дали ще гласуват по настоящ или постоянен адрес, като подадат нужното за целта заявление. Крайният срок изтича на 11 март. Опцията да се възползват от възможността имат тези граждани, при които двата адреса са в различни населени места – например са регистрирани по лична карта във Варна, а живеят в София и искат да гласуват в столицата. За целта те трябва да подадат заявление до общинската администрация или до кметството най-късно до 14 дни преди вота. Могат да го направят и онлайн, директно на сайта на ГРАО, но задължително трябва да имаме е-подпис.

Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да стигнат до секцията и искат да гласуват с подвижна избирателна кутия, също имат само няколко дни,  за да я заявят писмено или електронно пред местната власт. Крайният срок за това също изтича на 11 март.  Тези които са пропуснали да подадат заявление, но в града им е назначена подвижна секция имат втори шанс за заявление не по-късно от 5 дни преди изборния ден.

Междувременно до 13 март пък окончателно трябва да са назначени и секциите за чужбина.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.