Константин Тринкс

Филхармонията открива сезона под палката на Тринкс

Монитор - понеделник, 26-09-2016 - 15:16

В петък Софийската филхармония открива своя 88-и творчески сезон. Концертът от 19.00 ч. в зала „България“ с участието на пленителното сопрано Александра Любчански и хор „Светослав Обретенов“ с диригент Славил Димитров ще бъде под палката на харизматичния Константин Тринкс. В рамките на вечерта ще оживеят митове и образи от легендите, претворени в бляскави романтични произведения. Творчеството на Владигеров, Вагнер и Щраус е белязано от характерните за романтичната епоха разточителство и размах на изразните средства. Това определя и облика на програмата, в която оркестърът избухва в пищни хармонии.

Александра Любчански е многостранен артист – блестяща пианистка със съзвездие престижни награди и водещо сопрано в големи оперни театри. Работила е със забележителни диригенти като Валери Гергиев, Кент Нагано, Айвър Болтън, Стефан Золтеш, Лотер Цагросек, Роберто Патерностро, Кристоф Попен. Константин Тринкс е млад диригент, международно признат като интерпретатор на творбите на Щраус и Вагнер. Гастролирал е във Франкфурт, Париж, Дрезден, Щутгарт и др., а столичната публика го познава от ярката му работа в „Тристан и Изолда“ на Софийската опера.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.