Проф. Румен Пандев с лекция пред Конгрес на APTS

Агенция Монитор - вторник, 07-02-2017 - 15:59

В качеството си на световноизвестен експерт проф. д-р Румен Пандев е поканен да изнесе лекция пред Конгреса на Азиатско-тихоокеанската   Асоциация по тиреоидна   хирургия (APTS Asia-Pacific Society of Thyroid Surgery), който г. ще се проведе в през 2017 в Окинава, Япония.

Като водещ тиреоиден хирург проф. Пандев ще представи пред аудиторията опита си в две направления:  „Съвременни тенденции при рецидивни операции на паратироидни аденоми”  и  „Проблемни оперативни намеси върху шийни метастази при тиреоиден карцином”

Основният фокус на Конгреса са „Новите предизвикателства и ограничения пред тиреоидната  хирургия„. През последните две десетилетия са разработени редица иновативни процедури и техники за хирургично лечение на щитовидната жлеза. Сред тях са системите за наблюдение на гласовия нерв по време на операция, мини-инвазивната тиреоидна   хирургия и молекулярно-прицелна терапия. Престижният конгрес на APTS през 2017 ще обхване всички аспекти на съвременната тиреоидна хирургия. На Конгреса в Окинава ще присъстват над 700 специалисти от Университетските ендокринни центрове на САЩ, Япония, Индия, Китай, Ю.Корея, Австралия. Поканени са над 30 известни ендокринни хирурзи от различни региони на света, които да представят проблемни теми с иновативни решения.

Научното събитие ще създаде условия за представяне на усъвършенствани медицински практики на най-изявените в света специалисти, сред които ще има и един, признат от международната общност, български специалист. 

Проф. Пандев консултира пациенти с проблеми на щитовидната жлеза в Хил клиник след предварително записване на час на 02 439 313.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.