Айри Мурад записа висше образование, но заради прекомерна заетост е пропуснал първите 4 изпита
Снимка: Нова телевизия

Айри Мурад закъса с 4 изпита на първа сесия за висше образование

Ели Кру­мо­ва - неделя, 23-04-2017 - 16:50

Небезизвестният общински съветник от Пловдив Айри Мурад, който миналата година едва успя да пребори държавните зрелостни изпити и вече учи за зооинженер в Аграрния университет, е закъсал с 4 изпита. Това съобщи самият той, като уточни, че е записал обучението му за висше образование да бъде в задочна форма. „Иначе няма да успея, много ще ми е трудно”, каза Мурад, като допълни колко е щастлив, че е успял не само да завърши средно образование, но и да бъде приет да учи за бакалавър.

Въпреки щастието обаче Айри Мурад е притеснен, тъй като на първата сесия не е имал време да се подготви добре и да отиде на 4 от изпитите. „Не отидох и затова не ги взех. Нямах време да уча”, признава той, като обещава на поправителната сесия да се яви и да положи успешно изпитите. Общинският съветник от Пловдив придоби национална известност, след като не успя веднага да вземе матурата по български език и литература. За разлика от мнозина свои съкварталци Мурад бе амбициран да завърши с успех средното си образование, което в крайна сметка направи. На редовната матура по български език и литература той получи оценка от едва 2,63, която не му позволи да се дипломира. Мурад не се отказа и започна да учи активно, посещавайки частни уроци. На поправката изкара 3,29, което му бе достатъчно, за да се дипломира. Веднага след това, изпълнявайки обещанието си да учи висше, Айри Мурад записа „Зооинженерство” в Аграрния университет в Пловдив. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.