ПО БЪЛГАРСКИ ПРИМЕР

Създават карта на 100-те европейски туристически обекта

МАГДАЛЕНА КОВАЧЕВА - вторник, 13-02-2018 - 12:57

Предстои да се създаде карта на 100-те европейски туристически обекта, като целта е да се привличат все повече туристи на Стария континент. Това обяви българският министър на туризма Николина Ангелкова по време на срещата на министрите на туризма в рамките на българското европредседателство.

„С колегите министри днес обсъдихме идея за създаване на своеобразна карта на 100-те европейски туристически обекти, която символично да наречем Софийска карта на 100-те европейски туристически обекти. Тя стъпва на опита на България в популяризирането на нейните важни 100 национални обекта, която е уникален български принос в туристическото движение“, разясни родният министър.

По думите на Ангелкова националната карта е имала огромен успех в страната ни и е увеличила значително посещенията в културно-историческите обекти и привлича интереса на младите хора. „Това ни вдъхнови да предложим тази инициатива да се осъществи и в европейски мащаб, стъпвайки на обектите включени в списъка на ЮНЕСКО“, каза още тя.

Идеята е с европейската карта да се постави фокус върху културата на Стария континент. Все още не е ясно обаче кой ще изготви тази карта и в какъв срок.

Ангелкова припомни, че през 2017 г. Европа е привлякла 670 млн. чуждестранни туристи. По думите й само в България се отчита ръст от 21% на гостите от Индия и 10% на туристите от САЩ.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.