СНИМКА NETWORKEDINDIA.COM

Индия глоби Google с $21 млн. за злоупотреба с монопол

Агенция Монитор - петък, 09-02-2018 - 09:06

Комисията за защита на конкуренцията на Индия (CCI) обвини американската корпорация Google в злоупотреба с доминиращото положени в сегмента на онлайн търсенето и търсенето на рекламни услуги в страната и наложи на чуждата фирма глоба в размер на 1,36 млрд. рупии (21 млн. долара), съобщи „Прайм”.

По данни на CCI, Google в Индия е показвала с предимство резултатите от търсенията с цел увеличаване на посещаемостта на собствените сайтовете, в частност на Google Flight.

Google е част от холдинга Alphabet, основан през август 2015 г. Google със системата си за търсене, както и Android и YouTube влизат в холдинга през октомври същата година. По този начин Alphabet получи контрол и над Google Life Sciences, Calico, Sidewalk Labs, Nest, Google Ventures, Google Capital и Google X.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.