Снимка Нова тв

12-годишна провеси дете от осмия етаж

Агенция Монитор - сряда, 14-03-2018 - 13:03

Жена провеси бебе от осмия етаж на жилищна кооперация в столицата. Шокиращите кадри показа Нова тв. Според автора на снимките случката е от столичния квартал „Разсадника“. Свидетелите на скандалната случка подали сигнал в Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) днес.

Екип на Нова тв откри родителите на детето, което се казва Ванеса и е на 1 година и 2 месеца. Оказва се, че момичето, което държи бебето в клипа, е 12-годишната му братовчедка. Майката Радослава ги оставила, за да отиде до магазина.
"Мога да ви уверя, че това няма да се повтори и аз много ви благодаря. Работя на две места и се обаждам поне по три пъти на ден се обаждам, за да предупреждавам, че никой да няма работа до прозореца", заяви бащата Петър Петров пред Нова тв. 
Освен районната прокуратура, която се е самосезирала, проверка по случая правят от Агенцията за социално подпомагане и Закрила на детето, където съседи на семейството са подали сигнали още в неделя. 
Предстои детето да бъде изведено от семейството.

Агенцията, заедно със социални служители от отдел „Закрила на детето“ ще посетят семейството. Ако се окаже, че родителите не се грижат добре за хлапето, то може да им бъде отнето за определен период от време. При този вариант детето ще бъде настанени при близки, а ако няма такива в приемно семейство. През това време на майката и бащата ще бъдат пратени на курсове за повишаване на родителския капацитет. В случай, че семейството се грижи добре за детето, то социалните ще го насочат към обучение за отговорно родителство.

След скандалната информация Софийска районна прокуратура се сезира по случая в рамките на няколко часа. Образувана е преписка и е постановено извършването на незабавна проверка.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.