Снимки: Augmented Climbing

Добавена реалност превръща катеренето във видео игра

Агенция Монитор - вторник, 13-02-2018 - 13:09

Скалното катерене в зала е отлично забавление, но това не означава, че не може да бъде още по-забавно, ако се превърне във видео игра. Augmented Climbing проектира интерактивни изображения върху стената за катерене, така че катерачите може да играят различни игри, докато тренират.

Augmented Climbing на финландската компания Valo Motion, вече се използва в зали за катерене в повече от 30 страни. Това е игрална платформа, която използва проектори, проектиращи движещи се изображения върху всяка стена за катерене и използва камери за проследяване на движенията на катерачите, превръщайки цялата стена за катерене в гигантски сензорен екран

Резултатът е куп забавни игри, които добавят допълнително измерение към упражненията. Някои от тях са, Whack-a-bat, където малки същества, които летят по стената и катерача трябва да ги удря с крайниците си.


Sparks поставя катерача в бавно движеща се геометрична форма, по чиито стени протича „електричество”. Целта е, да не се докосват стените, като катерача бавно се придвижва до целта, която трябва да удари.


С всички игри може да се забавляват, както деца, така и възрастни.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.