Гради защитна теза като се прави на реперсиран

Олигархът пусна като щит Фабриката за фалшиви новини

Агенция Монитор - вторник, 29-08-2017 - 18:35

Верният глашатай на задкулисието Илиян Василев също го брани в нета

Ден след като олигархът Иво Прокопиев стана официално подсъдим, ръководената от него Фабрика за фалшиви новини на задкулисието започна да бълва защитни материали в подкрепа на тартора си. Тон за защитните им тези зададе самият той, като излезе с кратко изявление, което публикува на личния си блог. В него той се опитва да се изкара жертва на „зли сили“, премълчавайки, че заради престъпленията, които е извършил заедно с ортаците си, ценен държавен актив като енергото „ЕВН“ е продадено за жълти стотинки, а сумата от тази продажба буквално е отнета от пенсионерите в държавата, при които по закон е трябвало да отиде, за да мине под управлението на Трайчо Трайков. Целта на т.нар. изявление на Прокопиев е ясна и прозаична – правейки се на репресиран дисидент, той ще се пробва да се измъкне от възмездието за извършените от него престъпления. Прийом, използван редовно и от останалите му авери олигарси като забегналия банкер Цветан Василев, Сашо Дончев и Огнян Донев. Опорната точка, по която задругата на олигарсите гради публичните си защити, е да се пробват да се изкарват борци за справедливост, а хората, дръзнали да извадят наяве престъпленията им, да клеймят и атакуват с клевети. Именно затова издателят ни и депутат от ДПС Делян Пеевски се е превърнал в редовен техен враг. Причината – че вестниците „Телеграф“, „Монитор“ и „Политика“, както и агенция „Монитор“ от години разкриват престъпните схеми на задкулисието и на възроденият олигархичен кръг „Агнешки главички“ с ментор драгалевския лаборант Иван Костов. На този фон, нагло, но пък очаквано, в сълзливото си изявление Прокопиев заявява, че даването му под съд е „фашистки прийом“ и без каквито и да било доказателства, нито реални факти, намесва в процеса срещу себе си и името на издателя ни. Нелепите му твърдения пък безкритично са препечатани дословно във всички медии от Фабриката за фалшиви новини. Като започнем от „Дневник“ и „Капитал“, преминем през сайта на говорителката на Костов Стояна Георгиева и продължим към „Клуб З“ на Огнян Донев. Смешният плач на олигарха, че му били нарушени гражданските права с даването му под съд показва и още нещо – наглостта на престъпния бос, който с престъпленията си сам е погазил правата на стотици хиляди българи за достойни старини и справедливи сметки на ток, които в продължение на години надуваше с фотоволтаиците си.

В един глас с Фабриката за фалшиви новини очаквано запя и верният глашатай на Задкулисието Илиян Василев. По изтърканата вече схема агент „Сашо“, както е известен Василев, първо пусна коментар в блога си, който веднага след това бе мултиплицирана в изданията от машината за медийна манипулация на Олигархията. В коментара си доносникът на ДС за пореден път се пробва да лансира тезата, че едва ли не Прокопиев е даден на съд, тъй кат представлявал „прозападното“ течение в БГ политиката. Тезата, която издиша, но явно има за цел да изгради щит около престъпните босове на задкулисието, за да ги брани от възмездието на Темида за схемите, с които източиха държавата. Освен това макар разградският бос от години да се прави на евроатлантически настроен либерал, биографията му ярко показва както комунистическия произход, така и факта, че е от хората, получили не червени куфарчета, а цели дялове от икономиката с благословията на идеологическия наследник на Андрей Луканов – Иван Костов.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.