Шофьор на съд за гръцка книжка менте

ЕЛИ КРУМОВА - четвъртък, 12-01-2017 - 15:12

27-годишен пловдивчанин отива на съд за гръцка книжка менте. Александър се признал за виновен и признал, че купил документа от руснак в Солун, съобщиха от районната прокуратура в Пловдив.

Пловдивчанинът живеел и работел от години в гръцкия град. Той нямал шофьорска книжка, но нямал и намерение да плаща за курсове. В Солун платил 400 евро на руснак, който му дал фалшива шофьорска книжка на негово име. На 27 юни 2013 г. в Раковски двама полицая спрели за рутинна проверка колата му „Фолксваген Голф”. Александър им дал свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено в Република Гърция, като документът бил с отделени предна и задна част.

Ченгетата направили справка и установили, че младият мъж няма книжка, издадена у нас. Било направено запитване до Интерпол-Атина и изпратено писмо до Генералното Консулство на Република Гърция. Впоследствие бил получен отговор, според който, в Република Гърция не е била издавана шофьорска книжка на Александър. Според извършената съдебно-почеркова експертиза, представеното свидетелство за управление на МПС, състоящо се от три части и с надписи на гръцки език, не е издадено по надлежния ред и е неистински документ. Предстои районният съд в Пловдив да насрочи дата на процеса. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.