Царевец светва в синьо за болните от диабет  

Иван Първанов - понеделник, 13-11-2017 - 11:43

В Световния ден за борба с диабета - 14 ноември средновековната крепост Царевец във Велико Търново ще светне в синьо в 18,00 часа в знак на подкрепа на болните от най-масовото заболяване на XXI век. Инициативата е на местната община, Българската Асоциация Диабет и Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов".

Синият цвят и кръгът са приети за лого на Световния ден за борба с диабета, като символ на живота здравето и синьото небе, което обединява всички народи.

От 11 до 13 часа утре в централния градски парк Марно поле ще бъде разположена Клиника на открито, като част от кампанията за превенция на хроничните незаразни болести. В четири мобилни кабинета експерти от РЗИ и студенти от Медицинския университет във Варна ще извършват безплатни измервания на кръвната захар и кръвното налягане, изследване на дишането със спирометър, консултиране и изследване за наличие на СПИН.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.