Гласов асистент разговаря на диалект

Агенция Монитор - петък, 05-01-2018 - 14:07

Гласовото управление в автомобила е вече доста напреднало, но много от потребители биха се съгласили, че винаги има място за подобрение. Bosch се стреми да направи точно това с многоезичната си система за гласова асистенция, която може да отговаря на разговорна реч и потребителя може да я нарича, както му харесва.

Един от проблемите при гласово контролираните информационно развлекателни системи като SYNC на Ford е, че обикновено са настроени за предварително зададени команди, които трудно могат да се запомнят. Системата на Bosch е разработена така, че да премахне тази строгост и да позволи на водача да взаимодейства с гласовия асистент, използвайки естествена структура на изреченията, като че ли, гласовият асистент е пътник в колата, според Bosch.
Системата може автоматично да разпознава и говори с различни акценти и диалекти от 30 държави, без да променя настройките, както и да може да отговоря с 44 женски или 9 мъжки гласа. Също така автоматично приема дестинации въведени на други езици, което е много полезно при пътуване по европейските пътища.

Системата реагира първоначално на името Casey (Кейси), но водачът може да промени това име по всяко време с което иска, като отговаря на „Хей” последвано от избраното име.
 

Други полезни функции включват възможността за работа офлайн без връзка за данни, като автоматично ще извършва команди, които изискват връзка, например записи в календара, когато е отново онлайн и способността да разпознава най-подходящия контакт въз основа на местоположението на водача, времето и ситуацията. С други думи, ако има двама души на име Иван във контактите, системата ще разбере кой най-вероятно, водача иска да намери.

Bosch ще демонстрира системата на предстоящото изложение CES 2018.

Тагове:  KBoschCES-2018

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.