Без винетки за малките пътища

ВАСИЛ НАНЧЕВ - вторник, 29-03-2016 - 11:15

С въвеждането на електронните винетки няма да се заплаща такса за използване на малките третокласни пътища, които нямат алтернатива и водят към малки селища. Това обяви днес по време на форум, посветен на инфраструктурата строителният министър Лиляна Павлова.

Тя съобщи още, че електронната винетка за автомобилите под 3,5 тона ще може да се закупува онлайн за определен срок от време. Единствено товарните коли над този лимит ще заплащат такса за изминатото разстояние. Министърът изрази надежда, че с въвеждането на електронните винетки и тол системата за изминато разстояние приходите от таксите за ползване на пътищата ще се удвоят и утроят. Павлова сметна, че с новите по-скъпи винетки тази година ще бъдат събрани около 260 млн. лв. „Те приоритетно ще бъдат насочени за рехабилитация до края на годината на пътища в Северозападна България“, обеща тя.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.