Във фаровете на обновената Ibiza са добавени LED светлини за по-модерен външен вид.
Снимки Seat

Малкото-голямо испанско комби

Денислав Стоянов - неделя, 13-12-2015 - 10:27

Seat Ibiza е със сериозно подобрен интериор и куп нови функции

Сегментът на малките градски автомобили бързо се разраства и се допълва от различни нови модели. За да бъде в крак с модата, марката Seat наскоро обнови семейството на Ibiza. Испанският производител е направил леки промени във външния вид на хечбека с 3 и 5 врати, както и на комбито Sport Tourer, но е добавил нови функции и е подобрил сериозно интериора на автомобила. В предната част на Seat Ibiza са добавени LED светлини във фаровете, които са преработени вътрешно и подобряват външния вид на колата. Има нови 16-и 17-инчови джанти с много оригинален дизайн. Предлагат се и нови свежи цветове за каросерията на автомобила - Chilli (червен) и Moonstone (сив).

Предлагат се и нови свежи цветове за каросерията на автомобила като червения Chilli.

Дизайнът на салона на обновения Seat Ibiza е много впечатляващ. Приборният панел е усъвършенстван изцяло, неговите хоризонтални пропорции и пълната ориентация към водача осигурява висок комфорт на управление. Като опция се предлагат вложки от различни цветове, които украсяват отворите за въздух, скоростния лост, спиците на волана и облегалките на седалките. Дизайнерите са избрали смели цветове, като кафяв оттенък, бисмут, ярко червено, лилаво кадифе, бяло, черно и прохладно сиво. В салона са използвани пластични материали, които са го направили по-мек и приятен на допир.

Приборният панел е подобрен изцяло и е ориентиран към водача за по-добър контрол.

Основната идея на модернизацията се състои в добавянето на множество високи технологии, предназначени за осъществяването на връзка с Интернет и синхронизация с различни приспособления. Мултимедийната система Easy Connect е оборудвана със сензорен дисплей, навигационна система, подържа Apple Car Play и Android Auto, DAB радио и има идеален синхрон със смартфони, благодарение на технологията Mirror Link. Също така включва в себе си Bluetooth и USB вход, гласов контрол и аудиосистема с 6 високоговорителя. За автомобил от този клас Seat Ibiza предлага много модерни системи за сигурност, като например функция, която следи умората на водача и функция за моментално аварийно спиране в случай на извънредна ситуация. Въпреки спортния си външен вид, багажникът на Seat Ibiza ST е в състояние да побере 430 литра багаж, а ако сгънете задните облегалки, обемът се увеличава до 1164 литра.

Обемът на багажника е 430 литра, а при сгънати задни облегалки се увеличава до 1164 литра.

Новите двигатели за Seat Ibiza са 1,0-литрови 3-цилиндрови бензинови. Базовият мотор е атмосферен с мощност 75 к.с., а турбомоторът 1.0 ecoTSI се предлага в две мощности - с 95 и със 110 к.с. Двигателите са комбинирани с 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител DSG. Автоматикът е наличен само за 1,0-литровия бензинов двигател със 110 к.с. Той е по-динамичен и развива максимален въртящ момент от 200 Нм още при 1500 об/мин. Тягата е напълно достатъчна за да хулиганствате в града и е в състояние да ускорите Ibiza ST с лекота до 140 км/ч на магистралата. В комбиниран цикъл разходът на гориво е 4,4 л/100 км.

Комбито върви в права линия като по релси и взема завоите със забавна пъргавина.

Това, което са направили инженерите с малката кола на базата на Volkswagen Polo, може да се определи като едно голямо чудо. Испанският автомобил се е отървал от проблемните характеристики на колите от B-сегмента. Той демонстрира стабилно пътно поведение в завоите и не се наклонява при рязко завиване на волана. Колата наподобява поведението на хечбек от C-сегмента. Чудесно впечатление прави новото окачване, благодарение на което Ibiza вози комфортно като далеч по-голям автомобил. Комбито върви в права линия като по релси и взема завоите със забавна пъргавина. На пазара все още има много малко коли, които при малки размери вървят толкова добре. Дълго време се смяташе, че в този клас има само дамски коли, но испанците разчупват това схващане, така че ако търсите малко стилно и практично комби, което да се справя с трафика на големия град, но и да се шофира приятно извън него, това е Seat Ibiza ST.

 
Тагове:  SeatIbiza