Факсимиле от писмото на ФИФА до БФС и ПФК ЦСКА
Снимка bfunion.bg

Мачът на ЦСКА пропадна

Агенция Монитор - петък, 16-10-2015 - 18:18

Треньорът на „Витоша“ (Бистрица) Костадин Ангелов обяви официално вчера следобед, че мач срещу ЦСКА няма да има. Срещата трябваше да се играе в неделя и се явяваше дерби между първия и втория във временното класиране на Югозападната „В” група. Лаптопа обаче е получил информация, че битката може да бъде политизирана и да се стигне до размирици и затова е взел еднолично решение да запази здравето на футболистите си и да не се яви за двубоя. „Нашето решение е да запазим здравето на футболистите. Ние реално нямаме нищо против ЦСКА, нека да спечелят този мач. Ние се отказваме от двубоя, поздравяваме ги и им пожелаваме успех”, заяви Ангелов.

Междувременно с официално писмо до Българския футболен съюз и ПФК "ЦСКА" АД Дисциплинарната комисия на ФИФА окончателно и официално замрази наказателните процедури срещу клуба, докато трае процедурата по несъстоятелност.

Както се очакваше, след като БФС уведоми ФИФА за решението на Софийския градски съд от началото на октомври, световната футболна централа се съобрази със собствената си практика в такива случаи, засягащи клубове в процедура по обявяване в несъстоятелност, и стопира дисциплинарните процедури по излезлите с решения срещу съответния клуб дела, съобщават от БФС.