Търсят се 350 бона за увреден мост на главен път

Христо Христов - петък, 24-02-2017 - 14:57

350 000 лв са необходими за подмяна на една от 14-те носещи греди на мост, по който минава движението по главен път І-5 край Казанлък.

Съоръжението пострада при удар от камион, пренасящ извънгабаритен товар преди няколко години.

Повредената греда е в часта за пешеходци и поне засега не създавала предпоставки от рухване, установили експертите от института по пътищата при АПИ.Предстои гредата да бъде подменена, като за целта е необходимо да се осигури финансиране, затова мостът е включен в категорията на предаварийно състояние. По предварителни изчисления възстановителните дейности ще струват над 350 хиляди лева, но никой не е в състояние да каже кога точно във времето ще се случи това.

При сходни обстоятелства, сблъсък на тежковоз с извънгабаритен товар на 9 ноември 2011 г. събори надлез по подбалканския път край град Николаево и в продължение на 5 години се налагаше ползването на обходен маршрут. Съоръжението беше ремонтирано през 2016 г., възстановяването му струваше 700 000 лв пради допуснати конструктивни грешки в проектирането.

Проверка след инцидента в тунела Ечемишка е установила че от спешно укрепване на територията на казанлъшко се нуждаят устоите на мост над река Тунджа по пътя от Казанлък аз Бузовград.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.