Робот почиства аквариума и следи рибите

Агенция Монитор - понеделник, 04-09-2017 - 14:21

Собствениците на кучета или котки, отдавна могат да се възползват от интернет контролирани камери, които позволяват домашния любимец да се държи под око, докато няма никой вкъщи. Вече има и устройство за притежателите на риби. MOAI е самоходно устройство за почистване на аквариума, което има вградена HD камера, която позволява да се правят снимки рибите в различни части на аквариума, когато това не може да бъде направено лично.

MOAI се състои от две части, една разположена от външната страна на стъклото и друга от вътрешната страна на стъклото, която чисти и водорасли,. Двете се привличат една към друга през стъклото чрез вградени магнити, така че когато външният модул се придвижва, разположената от вътре част се движи с него, отмивайки водораслите.
Едно от нещата, които правят MOAI различен е фактът, че външното тяло е моторизирано, всъщност това е робот. Вместо да бъде движен с ръка по стъклото, MOAI се движи автоматично, самостоятелно. Потребителите могат да правят график за почистване чрез придружаващото приложение за iOS / Android т своя смартфон.
Освен това роботът разполага с вградена 1080p камера, насочена към аквариума през стъклото. Тъй като устройството е свързано с Wi-Fi мрежата на дома, потребителите могат да виждат картина в реално време посредством приложението, независимо къде се намират, стига да имат достъп до интернет.


Те могат да виждат картина от устройството, докато то се движат само или могат да използват приложението, за да го местят нагоре, надолу и наляво, надясно ръчно. Възможно е също така да се запазят някои места в предната част на аквариума като любими, на които роботът може впоследствие да бъде изпратен, за да наблюдава рибите. Ако потребители види нещо, което харесва, може да заснеме изображения или видеоклипове.
Когато батерията на устройството се изтощи, то автоматично се връща до зарядната станция. Но MOAI не може сам да обикаля по стените или задната част на аквариума, а трябва да бъде поставен там ръчно.

 
Тагове:  KMOAI

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.