AI асистенти в моделите на Mercedes-Benz

Агенция Монитор - събота, 22-04-2017 - 12:18

Mercedes-Benz предоставя на шофьорите още по-интелигентно и луксозно изживяване добавяйки асистенти с изкуствен интелект (AI) към най-новите си автомобили.

Всички модели на Mercedes-Benz от 2016 г. и 2017 г. вече са съвместими с AI асистентите Google Assistant и Amazon Alexa.

AI асистентите ще позволят на шофьорите да стартират дистанционно автомобила си с помощта на гласова команда от вкъщи или да контролират умните домашни уреди от седалката на автомобила.

Свързването на системите е малко сложно, за да настрои портебителя някой от AI асистентите е необходим активен Mercedes Me акаунт и абонамент за Mbrace. След това трябва да се свърже приложението на Alexa или Google Home с приложението Mercedes Me в телефона, чрез което може да се използват функциите за гласово управление.

Потребителя трябва да помоли AI асистента, който да поиска от Mercedes Me приложението да направи нещо, например, казвайки: „Google, кажи на Mercedes Me да стартира автомобила”, ще стартира двигателя дистанционно. Това не е много, но все пак, предлага същия интелигентен контрол, каквито и във вкъщи.

 


Mercedes-Benz не е единственият производител на автомобили, който предоставя свързване с AI асистент, Nissan и Volvo имат Cortana на Microsoft за своите интелигентни системи, Hyundai има Google Assistant, а Ford си партнира с Amazon, за да интегрира Alexa в автомобилите си.
 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.