Крадецът, обрал забавачка, с 47 регистрации

Боян Димитров - четвъртък, 22-10-2015 - 17:00

Крадецът, заплашил с нож и обрал учителка пред очите на около 15 деца в столичната детска градина "Вълшебство", е с 47 криминални регистрации, съобщиха от СДВР.

18-годишният Мирослав Василев бе задържан вчера и от прокуратурата му поовдигнаха обвинения за грабеж чрез употребена заплаха с нож. Василев вече има четири осъждания за кражби и три образувани досъдебни производства, отново за кражби.
Инцидентът стана в понеделник следобед, когато въоръженият с нож Мирослав влязъл незабелязан в детската градина и се скрил във физкултурния салон. Малко по-късно там влиза групата по латино танци - около 15 деца и тяхната учителка Мариета Чалъкова.
Тя забелязва обирджията, скрит зад завесите, и между двамата започва борба. Василев я заплашва с нож и побягва с дамската й чанта. В нея е имало 260 лева. Чувайки писъците на колежката си, останалите учителки се заключват с децата по стаите до пристигане на полицията.
Софийската районна прокуратура е разпоредила задържане на обвиняемия до 9 ч. на 24 октомври 2015 г., когато младежът ще бъде конвоиран до сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искането за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.
"Този грабеж е извършен по доста хладнокръвен начин, тъй като според данни на самата възпитателка, спрямо която е бил насочен като заплаха ножът, това деяние е било извършено пред очите на около 10-15 малолетни деца, които са били под нейни грижи и те са възприели тези факти. На този етап обаче считаме за ненужно те да бъдат разпитвани, тъй като показанията на самата пострадала, като очевидец на заплахата, са достатъчни да обосновем обвинението", обясни заместник-ръководителят на Софийската районна прокуратура Стефан Милев, цитиран от БНР. Престъплението, за което 18-годишният Мирослав Василев е обвинен, предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.