Фабриката за фалшиви новини взе на мушка и Радев

Агенция Монитор - петък, 11-08-2017 - 17:41

Фабриката за фалшиви новини на кръга „Капитал“ и сайтовете около него, които услужливо обслужват олигарха Иво Прокопиев, отново взеха на прицел президента Румен Радев.

Сайтовете „Медиапул“ на говорителката на Иван Костов – Стояна Георгиева, „Клуб З“ на подсъдимия Огнян Донев и присъдружният им "Вевести“ официализираха връзките си с машината за клевети на задкулисието, като скочиха заедно на държавния глава заради това, че е упражнил конституционното си задължение да назначи свои представители в Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

За целта те изпратиха официално питане до президента с искане да каже какви са били мотивите му, с които е назначил Петър Кичашки за член на звеното. Самият Кичашки е юрист с над 20 години опит, изпълнителен директор е на Института за модерна политика и е печелил е над 20 дела за достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. За Фабриката за фалшиви новини обаче е важен не опитът, а дали едно или друго назначение пречи на целите й и по-конкретно на задачите, зададени и от нейните тартори. Така най-вероятната причина за атаките на „Медиапул“, „Клуб З“ и „Вевести“ всъщност е, че Институтът за модерна политика, който Кичашки оглавява заедно с Борислав Цеков, активно критикува менторите на машината за новини-менте – Иво Прокопиев и другарите му олигарси Сашо Дончев, Огнян Донев, Гриша Ганчев и Цветан Василев. И най-вече опитите им да овладеят съдебната система. В това число и чрез натиск над институциите и чрез инфилтрирането на подставени лица на родното задкулисие във всички нива на държавата по подобие на модела на Фетхуллах Гюлен. Именно затова всеки път, когато някое кадрово решение в страната, пречи на опитите им да изградят паралелна държава, атакуват както новоназначения, така и човека, който го е назначил. Примери бол.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.