Снимки: Opencreators

3D принтер с поточна линия

Агенция Монитор - четвъртък, 08-06-2017 - 13:11

Миналата седмица в Kickstarter се появи BlackBelt, 3D принтер, който може да печата непрекъснато, благодарение на поточна лента от въглеродни влакна.

 

Сега корейската компания Opencreators също започна кампания за набиране на средства за 3D система за печат, която използва нови платформи за изграждане за всеки предмет и също позволява непрекъснато производство.

Забележителното при 3D принтерът BS210 на Opencreators е неговият ABC модул, в който се помещават плочи от закалено стъкло, които се поставят в принтера едно по едно за всеки нов печат. Това позволява малки, непрекъснати производствени манипулации, като уредът може да работи 24 часа без надзор.

Здравата метална рамка и използваните мотори с ниски нива на вибрация и шум се подобряват точността и прецизността при печат, а патентованият 360 SLP сензорен модул наблюдава повърхността на плочата и дюзата докато се изгражда предмет, поддържайки равномерно разстояние, което намалява риска от повреди при печата.


Принтерът притежава и така наречената Slide Parking Head, която позволява две дюзи да произвеждат предмети от различни материали. Подпорите за сложни структури могат да бъдат отпечатани с разтворим материал и след това да бъдат премахнати, при потапяне на предмета във вода.

Размерите на дюзите варират от 0.25 до 0.8 мм, разделителната способност на слоевете е от 50 до 1.000 микрона, а скоростта на печат от 10 до 150 мм в секунда, като пространството за изграждане на предмети е с размери 210 х 210 х 250 мм.


BS210 понастоящем събира средства в Kickstarter, където срещу $ 2.899 се предлага принтер, пет стъклени плочи, пет листа за печат, 1 килограм макара с PLA за печат и друга макара с водоразтворим материал. Ако бъдат събрани необходимите средства, доставките се очаква да започнат през септември.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.