Борисов разгледа проектите на къщите, които ще построи и дари Камарата на строителите в България.
Премиерът даде старт на строежа на нови къщи в Хитрино

Борисов: Маломерни партии се лепят като кърлежи към съдебната власт

Красимир Крумов - петък, 19-05-2017 - 15:22

„Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието преди години и, като кърлежи се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система, и това го казах и на г-н Панов“. Това коментира премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателя на ВКС Лозан Панов. Борисов добави, че на него може да се разчита по всички теми на съдебната система, но по никакъв начин да не се обслужват политически партии, които "със своята маломерност, с това, че дори не можаха да влязат в парламента и не можаха никого да убедят за своята справедливост, просто пречат и на съдиите да постигнат действително най-доброто, което може системата да направи."

По думите на премиера ще се намери най-доброто възможно решение за реформата в съдебната система и тя няма да бъде само дума, защото хората искали бърз процес и справедливост. „И, ако съдиите почнат да наблюдават и да се самоконтролират, защото никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди. Ако прокурорите, полицаите и следователите се стегнат и внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват“, каза още Борисов след срещата с Панов, която определи като регулярна. На нея били дискутирани и битови проблеми, като довършването на т. нар. малко НДК, където ще се настанят магистрати.

"Аз съм против всеки, който може да си позволи дори шега на тема холокост, концентрационни лагери и т. н. Същото обаче важи и за тези, които се шегуваха с лагерите в Белене, Скравена или с милионите жертви, които на Сталин хората са нанесли в света", каза още пред журналисти в шуменското село Хитрино Борисов. Той пристигна в пострадалото от взрива през декември село, за да даде старт на строителството на първите 11 къщи за най-тежко пострадалите жители.

"Виждате у нас уволняваме, ще умре човекът, дано всичко му се размине, заради тази снимка е в тежко положение. Защото ние реагираме веднага, за да можем да прекъснем всеки опит да бъдем връзвани с националсоциализма по какъв да е начин. Фашизма и националсоциализма. Думата социализъм присъства и там", коментира Борисов пък по адрес на служителя на военното министерство Иво Антонов, чиято снимка с нацистки поздрав се завъртя вчера в медиите, а премиерът поиска отстраняването му. Военният служител обаче влезе в болница след избухването на скандала и до момента не е уволнен.

Според Борисов са много неудовлетворените, които клатят държавата. "Сега в края на краищата толкова пъти ги победихме, толкова убедително ги победихме. До вчера патриотите за г-жа Нинова, с цялото си уважение към нея и БСП, казваха, че са единствения възможен партньор, само за 10 дни, защото дойдоха и направихме ние правителство, станаха фашисти и какво ли не." - допълни премиерът. Той, заедно с кметът на Шумен Любомир Христов и на Хитрино Нуредин Исмаил, направиха първата копка на мястото, където ще бъде издигнат нов дом на Шенай и сина й Тамер. При взрива през декември, те загубиха главата на семейството си и единия от синовете му. Къщата, която ще бъде на два етажа е дарение и трябва да бъде готова преди зимата.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.