Носителят на приза „Семеен лекар на годината” стана д-р Росица Гецова от Русе
Авторът

Лекарка от Русе с приз „Семеен лекар на годината”

Ели Крумова - неделя, 20-11-2016 - 12:05

Наградата от първия конкурс за домашно вино, произведено от медици, отиде при докторка от Бургас

Общопрактикуваща лекарка от Русе грабна тазгодишния приз „Семеен лекар на годината” на бляскава церемония в Пловдив, организирана от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ). Наградата се дава за 12-та поредна година и неин носител за 2016г. стана д-р Росица Гецова.

Нейната практика в Русе е с 6000 пациенти. Д-р Гецова осигурява работа на 4-ма лекари и на 4 медицински сестри, обяви при представянето на избора на д-р Гецова председателят на НСОПЛБ доц.д-р Любомир Киров. Наградената общопрактикуваща лекарка от Русе владее перфектно писмено и говоримо английски и руски езици, а желанието й да се развива и усъвършенства я подтикват да участва във всички конференции и лекарски обучения, стана ясно по време на награждаването й. Заедно с нея колегите й бяха номинирали за приза и д-р Михаил Михов от София, и д-р Димитрийка Славова от Пловдив.

Наградената за най-добро домашно вино д-р София Навякова, която е джипи в Бургас

За първи път общопрактикуващите лекари от страната отличиха и свои колеги, които умеят да правят вино. Наградата на първия винен лекарски конкурс отиде при общопрактикуващата лекарка от Бургас д-р София Навякова, която спечели със своето младо вино „Каберне совиньон”. „От 5 години заедно с брат ми във Велинград правим вино, като тази година произведохме 300 литра”, казва д-р Навякова.

Лекарите на челните три места в първия винен конкурс – д-р Николай Георгиев, д-р Здравко Крушарски и д-р София Навякова

„Изборът бе труден, защото всички вина бяха хубави”, бе категоричен председателят на журито Вихрен Велков, който е най-добрият сомелиер на България за 2012г. В конкурса участваха 11 проби вина от реколта 2015/2016г. на джипита от цялата страна. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.