"Ислямска държава" ползва белгийски домейн за новинарската си агенция

Агенция Монитор - сряда, 11-10-2017 - 14:16

Основното средство за пропаганда на терористите от "Ислямска държава" - "информационната агенция" "Амак" - използва белгийски домейн (news-agency.be). Това съобщиха медии в Белгия.
Уточнява се, че този адрес е регистриран в края на септември. Допълва се, че "Амак" често се налага да сменя адреси заради постоянното затваряне на нейните сайтове.
Организацията, която наблюдава белгийските домейни, е била уведомена за случая. Тази организация има задачата да следи съответствието между данните за собствеността на сайтовете и действителните собственици. При неяснота на данните или при липса на данни, даден сайт може да бъде свален. Организацията, която работи с нестопанска цел и не е част от държавните структури, няма право да спира сайтове заради тяхното съдържание.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.