СНИМКА МОНИТОР
В ЗАСЕГНАТИТЕ ОТ АВАРИЯТА РАЙОНИ НА СОФИЯ

Парното засича извънредно топломерите в абонатните станции

Агенция Монитор - понеделник, 13-02-2017 - 18:33

„Топлофикация София” започна в понеделник извънреден отчет на общите топломери в абонатните станции на всички сгради в топлорайон „София-изток”, които бяха засегнати от аварията на магистрален топлопровод миналата седмица. Заради пробитата тръба няколко квартала на София останаха без топло близо седмица.

„Предприехме този междинен отчет, за да успокоим нашите абонати. След като го направим, вече никой и по никакъв начин няма да има съмнения в коректността на изчислените обезщетения”, обясниха от дружеството.

Отчетниците, които извършват тази процедура ежемесечно, ще снемат данните от топломера с преносим терминал. Така се предотвратява възможността за техническа грешка при отчитането и прехвърлянето на показанията в базата данни на дружеството. По време на отчетите ще присъства и представител на етажната собственост.

От дружеството призоваха упълномощените лица, домоуправителите или представители на етажната собственост да присъстват на извънредния отчет.

От „Топлофикация” обясниха още, че не са подавали заявление в Комисията за енергийно и водно регулиране за увеличение на цената на парното от 1 април.

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.