Осъдиха таксиджия за участие в ало измами

КРАСИМИР КРУМОВ - вторник, 30-05-2017 - 20:35

50-годишен таксиметров шофьор от Шумен беше осъден за участие като помагач в схема за телефонни измами, жертва на която станали общо осем души. Щетите, нанесени на потърпевшите са за 31 790 лева, което прокуратурата квалифицира като особено голям размер. Таксиджията Красимир З. получи 11 месеца затвор, но съдът го остави на свобода с отлагане на изпълнението за срок от три години.
Измамите, в които участвал и Красимир З. започнали на 7 април 2016. Първоначално мъжът бил муле на други мулета и в служебните му задължения влизало само да пренесе събраните пари от една точка до друга. Впоследствие започнал сам да изпълнява функциите на муле и лично да инкасира парите, по схемата, че са средства за лечение на близки, пострадали в различни инциденти. Сумите, с които се разделили предимно пенсионери варирали от 2 хиляди лева до 5 хиляди евро, а измамите продължили до 6 юни 2016 година.
Красимир З. бил разкрит с помощта на запис от видеокамера на стената на магазин за строителни материали, по която пък впоследствие го разпознали и потърпевшите. Четири от жертвите са подали искове като граждански ищци към таксиджията и сега ще трябва да им възстанови и пълния размер на изгубените средства заедно с лихвите.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.