Нелекуваните ревматоидни артрити водят до инвалидизация
Yandex
По договор с НЗОК

Бургаската болница поема болните с артрит

Силвия Николова - четвъртък, 15-06-2017 - 14:58

Университетската многопрофилна болница в Бургас вече поема и диспансерното наблюдение на пациенти с тежки артрити и остри възпалителни заболявания на ставите, съобщиха от лечебното заведение. От там уточниха, че става въпрос за диагнозите ревматоиден и псориатичен, и анкилозиращ спондилит. Бургаската болница е единствената в Югоизточна България, където хората с тези заболявания занапред ще могат да се преглеждат профилактично, да им бъдат правени изследвания и назначавани процесури. Те са безплатни, тъй като от скоро лечебното заведение е сключило договор с Националната здравноосигурителна каса.

Всеки пациент, боледуващ от тези заболявания, който кандидатства или провежда лечение с биологични средства с протокол от НЗОК, независимо от местожителството му, може да проведе процедура в ревматологично отделение на лечебното заведение, казаха още от болницата.

Записването на ден и час стават на тел. 056 894 891 всяка събота и неделя от 11 до 13 часа. За самите прегледи и процедури пациентите трябва да носят изследванията си, а след провеждането им от болницата им се издава документ, който да им послужи през ТЕЛК-овете във Варна, Пловдив или София за изписване на медикаменти от висок клас, каквито са биологичните.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.