Добрич откъснат от света, три общини в областта са в бедствено положение

Ива Димитрова - неделя, 08-01-2017 - 13:19

Всички пътища на територията на област Добрич са затворени, съобщава дежурният в Областния съвет за сигурност. Три общини – Добричка, Тервел и Генерал Тошево обявиха бедствено положение. Областният управител Детелина Николова координира действията на снегопочистващата техника съвместно с ръководителя на Областно пътно управление. Приоритет в работата е осигуряване достъп до местата с аварии на екипи на „Енерго-Про“. Няма подадени сигнали за бедстващи хора в областта. Към обяд по данни на енергийното дружество 17 села са без електрозахранване на територията на областта. Екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" оказват помощ на закъсали автомобили. Пътят Добрич - Варна бе отворен суртинта, но час по-късно бе отново затворен за движение поради силни навявания.

Военнослужещи и верижна машина от военно формирование 34 410 - Варна от състава на ВМС почистват пътната мрежа на разклона на с. Генерал Колево в посока гр. Генерал Тошево. „Тежката машина БАТ на ВМС заедно с усилията на останалите екипи успя да пробие пътя Добрич – Стефан Караджа – Генерал Колево и вече е близо до Генерал Тошево. Зад нея се движат микробус с турски граждани и автобус с молдовски туристи, които ще бъдат спрени на стоянка в Генерал Тошево. Всичката налична техника е ангажирана с пробиване на проходи, по които екипите на „Енерго-Про“ да достигнат до местата с аварии и отстранят повредите, за да бъде възстановено електрозахранването в областта,“ каза областният управител Детелина Николова.

Няма данни за измръзнали хора, съобщи управителят на болницата в Добрич д-р Трифон Йорданов. Всичко в лечебното заведение действа нормално, с изключение на ниското водоподаване. „Проблемът е от 4-5 дни. Водата тече само на ниските етажи и последните 2-3 етажа са без вода. Ние разполагаме със собствен водоем, но той може да захранва болницата само 4-5 часа”, обясни д-р Йорданов. Във всички населени места на областта учениците са във ваканция до сряда, включително.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.