pixabay.com
До края на март

Теленор обмисля продажба на бизнеса си у нас

Агенция Монитор - петък, 26-01-2018 - 17:29

Норвежката Теленор е получила заявление за интерес към покупка на компаниите на групата в Централна и Източна Европа, които се състоят от мобилните оператори в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, се казва в съобщение от компанията.

С цел създаването на стойност за акционерите на компанията, от Теленор са предприели стъпки за оценяване на заявлението, което се очаква да приключи до края на първото тримесечие на годината. Оценката на заявката на интерес няма да се отрази по никакъв начин на работата на компаниите от групата на Теленор, както и на техните клиенти и служители, уточняват от телекомът.

Компаниите на Теленор в Централна и Източна Европа имат пазарни позиции и финансови резултати, които представляват приблизително 9% от приходите и около 8% от печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) на "Теленор груп" за 2017 г. В България операторът има 3,2 млн. активни потребители. От компанията допълват, че няма да правят повече изявления и няма да коментират този въпрос до приключване на процеса по оценката на заявлението.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.