Разбиха нарколаборатория в селото на шесторния убиец от Нови Искър

Ива Димитрова - събота, 06-01-2018 - 17:05

В родното село на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов – балчишкото Змеево, полицията се натъкна на професионална нарколаборатория. След обявяване на общонационалното му издирване, полиция блокира Змеево и започна претърсване на къщите. В една от тях, домакините отказали достъп на униформените. След няколко часа обаче полицаите се върнали със заповед за обиск. В къщата живеят съпрузите Николай Александров и Детелина Николова, както и синът им Мариян, на 22 години. Според местните в Змеево, става въпрос за отглеждане на огромно количество канабис в саксии. В наркобизнеса помагали още трима души. Лабораторията била оборудвана професионално. Имала си осветление, отопление, климатизация.

Хората в Змеево останаха потресени от факта, че под носа им се произвежда наркотик. Никой от тях не е предполагал, че това кротко семейство се занимава с подобен бизнес, и то не от вчера. Съседи дори предполагат, че някой ги е подвел да се занимават с престъпна дейност. Семейството поработило за малко в Англия, но се върнало разочаровано в родното си село.

Всички арестувани за производството на канабис в Змеево вече са освободени, научи „Монитор”.

Росен Ангелов е живял в Змеево до 15-годишна възраст, обясни кметът Илийчо Илиев. Учил е до осми клас в село Дропла, след което е напуснал Добруджа и е заминал за София. Местните твърдят, че Росен никога повече не си е идвал в Змеево. Убиецът има брат Димитър и сестра Недялка. Родителите им са починали отдавна и оттогава семейната къща в Змеево е изоставена. В момента в селото живеят двама братовчеди на издирвания Росен, но и те твърдят, че от 40 години не са го виждали. В Змеево живеят около 300 души. Напрежение сред хората няма, твърди кметът. Всички са убедени, че Росен няма да потърси убежище в родното си място. Оказа се, че един от свидетелите по скандала "суджукгейт" - Тихомир Атанасов, е племенник на шесторния убиец – син е на сестра му.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.