Говорителката на Костов лъже по навик за Пеевски

Агенция „Монитор“ - вторник, 13-03-2018 - 18:47

„Медиапул“ на бившата говорителка на Иван Костов Стояна Георгиева произведе поредната фалшива новина по адрес на Делян Пеевски.

В материал, посветен на избора на шеф на СГС, по навик бе фабрикувана старата опорна точка, че когато се случи нещо против волята на олигархията, виновен за него е Пеевски. „Медиапул“ открито лобираше за един от двамата кандидати за съдебен шеф. Няма друго обяснение сайт, претендиращ да е медия, да публикува следното изречение: „Фаворитът на съдиите от СГС..., докато скандалния бивш председател на съда...“

И за да замажат съмнителните моменти в биографията на своя фаворит от Фабриката за фалшиви новини поместват обяснението, че „станал обект на атаки от медии, свързани с Делян Пеевски“. Това, разбира се, е абсолютна лъжа. „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Агенция Монитор“, които са собственост на Пеевски отразиха коректно и обективно цялата изборна процедура за шеф на СГС и нито веднъж в медиите от нашата издателска група не беше поместена непроверена или подвеждаща информация, накърняваща имиджа на някой от кандидатите.

Това не може да се твърди обаче за „Капитал“ и „Медиапул“, които се съдраха да пишат инсинуации по адрес на единия и хвалебствия за другия. Но какво друго може да се очаква от Фабриката за фалшиви новини, освен да разпространява манипулации в услуга на олигархичните си собственици.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.