Снимки: Piaggio Fast Forward

Gita носи торбите

Агенция Монитор - вторник, 31-01-2017 - 12:57

Ново подразделение на компанията за скутери Vespa е разработило количката за пазар на 21-ви век. Създадена от базирания в САЩ клон на компанията Piaggio Fast Forward, количката Gita е самобалансиращ двуколесен робот за пренос на товари, който може да превозва до 18 кг. хранителни или други стоки, следвайки собственика си или движейки се самостоятелно.

Gita е с височина 66 см и има нулев радиус на завой, може да се движи със скоростта на велосипед до 35 км/ч, както и да се движи със скоростта на ходене, следвайки своя собственик по тротоара или в супермаркета.Роботизираната количка работи посредством бял колан с камера отпред, който потребителят носи. Използвайки съществуващата технология, известна като SLAM (Едновременна Локализация и Картографиране), системата създава на облак 3D карта от точки на околната среда на потребителя, докато преминава през нея. Gita може да установи своята позиция и тази на потребителя на тази карта с помощта на насочената напред система със стерео камера, която следи колана.

„Ако изпусне от поглед потребителя, да речем, завие зад ъгъла или мине по друга пътека в супермаркета, Gita скоро ще го настигне”, казва директора на Piaggio Fast Forward Саша Хофман. „ Ще знае къде отива, защото ще е видял пътя, по който потребителя е минал”.След като вече е следвал потребителя чрез дадена среда, Gita може да използва картата, която е създал, за да се върне автономно.

Потребителят може да създаде точки по пътя, на които Gita да спира когато се движи самостоятелно.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.