Офроуд визията и името Alltrack загатват, че това Caddy е за всякакви пътища.
Volkswagen

Volkswagen за шофиране по неравни терени

Денислав Стоянов - неделя, 08-11-2015 - 07:52

Caddy Alltrack щурмува черните пътища с двойно задвижване

През пролетта Volkswagen представи новото четвърто поколение на бестселъра си Caddy, а сега марката показва и стилизирана офроуд версия на модела, наречена Caddy Alltrack. Модификацията се предлага във варианти на пътнически и товарен автомобил. Най-новият вариант на градския и семеен ван се отличава от другите модификации на Caddy с неговите ексклузивни 17-цолови алуминиеви джанти, новото бежово лаково покритие и опционалното задвижване на четири колела 4Motion. Моделът е подходящ за ежедневно шофиране по неравни терени и на външен вид се отличава с екстериорни елементи като матирани сребристи прагове с надпис Alltrack. Черните декоративни панели на калниците, черните странични прагове и долните ръбове на броните придават на автомобила излъчване за здравина. Те контрастират с боядисаните в цвета на купето брони и странични защитни панели, както и дръжките на вратите. Черната декоративна подкартерна защита е подчертана от допълнителни сребристи акценти.

 

Caddy Alltrack се предлага във варианти на пътнически и товарен автомобил.

 

Двете версии на Caddy Alltrack се отличават с три хромирани лайсни на лакираната радиаторна решетка, странични огледала в сребристо на пътническата версия, халогенни предни светлини, фарове за мъгла, затъмнени задни стопове, сребристи рейки, лого Alltrack върху предната решетка и на задния капак.

В интериора на пътническата версия на Volkswagen Caddy Alltrack седалките са тапицирани в специален десен, както на гърба на облегалките на предните седалки има сгъваеми масички. При товарната версия тапицерията на седалките е от издръжлив на триене текстил. И за двата варианта се предлага пакет от кожена облицовка на волана, скоростния лост и ръчната спирачка с декоративен цветен шев. Пътническата версия разполага с регулируем среден подлакътник, хромирани акценти по превключвателите на светлините, огледалата, електрическите стъкла и бутона на ръчната спирачка, както и алуминиеви педали, стелки Alltrack с цветен шев и декор на арматурното табло.

 

В интериора са добавени много хромирани акценти и нова мултимедийна система.

 

За задвижването Caddy Alltrack предлага избор от четири ефективни 2,0-литрови турбодизелови двигателя с мощност от 75 до 150 к.с. и три бензинови турбодвигателя с кубатура 1.0, 1.2 и 1.4 литра и диапазон на мощност от 84 до 125 к.с. Най-икономичен е агрегат 1.4 TGI на природен газ (метан) с мощност 110 к.с. В зависимост от двигателя могат да се избират между 5- и 6-степенна механична скоростна кутия или 6- и 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя DSG. Новото Caddy Alltrack допълнително може да се дооборудва със задвижване на четирите колела 4Motion.

 

Задните седалки в пътническата версия се разделят в отношение 1/3 към 2/3.

 

Серийно новият Volkswagen Caddy Alltrack е оборудван с асистент за изкачване по наклон, а пътническият вариант с механичен климатик, с автоматично затъмнение на огледалото за обратно виждане, дневни светлини с функция за автоматично превключване, сензор за дъжд, който регулира честотата на включване на чистачките спрямо интензивността на валежа, автопилот и радиосистема с 5-инчов сензорен дисплей. Предвижда се моделът да се предлага в Европа от края на 2015 година.