Повече камери ще бдят за сигурността в школата.
Монитор

Кроят спешни мерки за сигурност в школата

Агенция Монитор - понеделник, 28-03-2016 - 07:00

Спешни мерки срещу насилието и сигурността в училище ще бистрят днес отговорните институции в сградата на Министерския съвет. Експертите са привикани от вицепремиера и образователен министър Меглена Кунева. За да предложат решения на проблема на една маса ще седнат заместник-министри на МВР, представители на Министерство на правосъдието, Министерство на младежта и спорта, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето, омбудсманът Мая Манолова, както и представители на Националното сдружение на общините, депутати и родителски организации.

Целта е да се изготви план за действие срещу зачестилите случаи на брутално насилие сред подрастващите.

Министърът на образованието вече съобщи, че екипът и прави карта на сигурността. Освен това тя нареди инспекторатите да вземат спешни мерки за, за да в безопасност както учениците, така и учителите. Ако правителството одобри и Националната програма „Достъпно и сигурно училище“ ще се финансира закупуването на видеонаблюдения, системи за достъп, повече осветление за 451 държавни училища. Бюджетът на модула „Сигурност“ е в размер на 1.5 млн. лв.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.