HTC и ООН с обща програма за VR

Агенция Монитор - събота, 21-01-2017 - 12:37

HTC съобщи за старта на нова програма наречена „VR for Impact”, имаща за цел да покаже потенциала на виртуалната реалност, като хуманитарен инструмент. Компанията е отделила US $ 10 милиона за партньори и разработчици от индустрията, които с усилията си ще подкрепят Целите за Устойчиво Развитие на ООН.

HTC е производителят на HTC Vive и един от лидерите сред потребителските VR устройства. Благодарение на партньорството си с компанията за игри и софтуер Valve, вече има богата библиотека от съдържание за HTC Vive. Въпреки това, съдържанието до голяма степен е насочено към забавление, докато образователните преживявания са по-рядко срещани. Програмата VR for Impact представлява целенасочено усилие да промени това.

Въз основа на съществуващите VR приложения, тази цел е напълно правдоподобна. Например, приложението Within вече си партнира с големи медийни компании представяйки завладяващи VR новини и документално съдържание, а приложението Healthcare е инструмент за обучение и самопомощ. VR е на път да се превърне в широко разпространена компютърна платформа използвана не само за игри.

Цели за Устойчиво Развитие на ООН обхващат хуманитарни цели в най-различни области, като бедност, глад, устойчивост на околната среда и намаляване на неравенството. Програмата VR for Impact дава на разработчиците разнообразие от потенциални цели върху които да работят.

VR for Impact набира потенциални партньори чрез интернет страницата си. Първият кръг ще е на денят на Земята 22 април 2017, когато ще бъдат обявени спечелилите проекти.

 
Тагове:  KVRHTCHTC-ViveValve

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.