МОНИТОР

Отпускат 1,5 млн. лв. застраховане на агропродукция

Агенция Монитор - неделя, 12-03-2017 - 16:06

Бюджетът за 2017 г. по Схемата за държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция е 1,5 млн. лв., реши на свое заседание Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ), съобщи Investor.bg.

Целта на помощта е да се насърчат земеделски стопани, малки и средни предприятия от сектор „Растениевъдство“, които отглеждат плодове, зеленчуци, етерично-маслени култури и тютюн, доброволно да застраховат селскостопанската си продукция срещу природни бедствия и други неблагоприятни климатични събития.

Средствата се предоставят под формата на заплащане на застрахователни премии на земеделски стопани при застраховане на продукцията, уточняват от ДФЗ. Максималният размер на подпомагането, което може да получи един земеделски стопанин, е до 65% от стойността на премията.

Заявления за участие се приемат от 20 март 2017 г. до изчерпване на ресурса, но не по-късно от 31 август 2017 г. Срокът за сключване на договорите и изплащането на средствата е до 15 декември 2017 година.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.