Снимки: Sunu

Sunu помага на хората с увредено зрение

Агенция Монитор - събота, 05-08-2017 - 15:07

Новите технологии играят жизненоважна роля за хората с увредено зрение, помагайки им да се ориентират в ежедневието си. Идеи, като високотехнологични и бастуни и очила, вече са реалност, както и умната каишка Sunu, която се предлага от този месец.


Sunu е използва комбинация от сонар и обратна връзка с вибрация, помагайки на потребителя да заобикаля препятствия. Този процес на ехолокация е същия, който прилепите използват, за да се ориентират, изпращайки звукови вълни които се отразяват от обектите и така преценяват на какво разстояние са от тях.


Sunu използва данните от сонара и предоставя обратна връзка, като засича предмети на разстояние до 4 метра. Колкото по-близко е обектът, толкова по-силна е отразената звукова вълна и каишката вибрира по-силно, като по-слабите вибрации показват, че има малко повече пространство около потребителя.

Силата на вибрациите може да бъдат променяна чрез придружаващо приложение за смартфони, въпреки че производителите казват, че това е по избор, тъй като не всеки, който ще използва Sunu, задължително трябва да има смартфон. Акумулаторната батерия издържа четири часа непрекъсната употреба.

Тагове:  KSunu

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.