Ново полезно приложение и VR устройство от Google

Агенция Монитор - четвъртък, 18-05-2017 - 12:12

Един от новите продукти, представени по време на годишната конференция Google I / O Keynote, е Google Lens, съчетаващ разпознаване на изображения, машинно обучение и огромната вече съществуваща платформа на Google, като помага на потребителя да научи повече за заобикалящата го среда. Google Lens може само с насочването на телефона към даден обект, автоматично да предостави допълнителна информация за него.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пикаи дава няколко примера: „Представете си, че виждате цвете и искате да разберете какъв вид е. Отваряте Google Lens, насочвате камерата на телефона към цветето и Google отговаря, като предоставя вида и основна информация, полезна за страдащите от алергии. Или насочвайки камерата към табелата на магазин, Google Lens може да я „прочете” и да влезе в Google Maps, за да предостави описание на бизнеса, работно време, мнения и др. Може дори да насочите Google Lens към потребителско име и парола на Wi-Fi рутер, като телефона ще се свърже автоматично с мрежата.”


Свързвайки се с Google Assistant, за който Google потвърди, че ще работи и с iOS, Google Lens може да помага на потребителите, автоматично изпълнявайки задачи, като превод на табели и следене на събития, които потребителя е забелязал през деня. Насочвайки камерата към плакат за събитие, Google Lens, предоставя повече информация за изпълнителя и възможност да се добави събитието в календара и да се закупят билети.

Google Lens ще бъде включен първо към Google Assistant и Google Photos, където може да разпознава сгради и произведения на изкуството от фотоалбумите на потребителя, като скоро се очаква да работи и с други приложения.

Въпреки, че Google не спомена това, този вид услуга с изкуствен интелект (AI), би била идеална за умни очила с добавена реалност, каквито компанията има.

Технологичният гигант обяви и ново разширяване на платформата за виртуална реалност Daydream. Преминавайки от базиран на смартфон VR устройства към самостоятелни, които нямат нужда от кабел, компютър, конзола или смартфон, като Google ще си партнира с различни производители на хардуер. Едно от първите устройства ще бъде направено от HTC под марката Vive и се очаква по-късно тази година.


Самостоятелните Daydream устройства ще използват система за вътрешно проследяване на позицията, която компанията нарича Worldsense и не изисква никакви външни сензори. Проследяването на позицията позволява на потребителя физически да се движи в пространството и това движение да се отразява във виртуалния свят.

Освен HTC Vive устройството, като Daydream продукт, Google сподели, че ще си партнира с Lenovo при разработването на техни продукти.

Google не спомена как контролът на движението ще работи с устройството, но скици показват един контролер, който изглежда като този на Daydream View.

Това е началото, но ще е добре ако компаниите предложат самостоятелни VR устройства с напълно оборудвани с два контролера за движение, както Oculus Touch.

За момента няма информация за точна дата или цена на очакваните устройства.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.